Baba Rehab

Komárom Város Képviselő Testülete Egészségügyi Bizottsága  Prevenciós Pályázatán elnyert támogatás eredményeként 2007-ben Baba-rehabilitációs program indult Komáromban.

Célunk, hogy a mozgásszervi problémákkal küzdő csecsemők és szüleik számára városunkban is legyen elérhető segítség, de várjuk azokat is akik már járnak valahová kezelésre, mert eggyel több alkalom egyre közelebb hozza a gyógyulást.

A harmonikus mozgásfejlődés az alapja a tanulási folyamatok és részképességek alakulásának. A tanulás a beszéd, a viselkedés egyaránt kötődik valamilyen módon a mozgatórendszerhez és a mozgások szabályozásához.

Ha a gyermeknél nem fejlődik ki az egyensúly, valamint a mozgáskészség automatikus  szabályozása, akkor az hátráltatja a tanulás számos területén még akkor is, ha a gyermek értelmi képességei átlagosak vagy átlagon felüliek.

Az elemi mozgások kiépülése és automatikussá tétele nem minden gyermek esetében tud a megfelelő szintre fejlődni. Az egyes mozgások kimaradásával az agynak a hozzá kapcsolódó területei nem fejlődnek kellőképpen. Így kialakulnak a részképesség gyengeségek, súlyosabb esetben (kúszás vagy mászás kimaradásával) részképesség zavarok, melyek később tanulási nehézségként jelennek meg még az átlagon felüli intelligenciával rendelkező gyereknél is.

Ha a gyermekének izomzata túl laza vagy túl feszes, vagy valamely ízülete rendellenes formájú, vagy mozgásfejlődésében kortársaihoz képest lemaradást tapasztal, kérje háziorvosa tanácsát, vagy jelentkezzen a ”baba-rehab” programra.

Legutóbbi bejegyzés